Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Gravel Clinic (launch)

8 mei 2022 10:00 - 14:00

Inhoud

clinic

Tijd

schema

Eten

& drinken

Huis

regels

Inschrijven

clinic

Gravel Clinic

Schaaf je offroad skills bij

Wil jij het onverharde avontuur gaan opzoeken? Of het nou gravel, zand, gras of een bospad is, in deze clinic leer je ermee om te gaan. Leer in een groepje van maximaal 10 personen de fijne kneepjes van het gravelbiken. Het niveau is ‘beginner’. De clinic duurt ongeveer vier uur, inclusief uitleg en luncharrangement.

Start

Zondag 8 mei 2022 10:00 uur

Gebied

Terlet, Veluwezoom, Posbank

Categorie

Gravel, beginner

Inhoud clinic

Wat leer je?

In deze clinic leer je de fijne kneepjes van het gravelrijden. Het houdt het midden tussen wielrennen en mountainbiken. We gaan op zoek naar bos, zandpaden, gravelpaden en andere overharde ondergronden. Dat vraagt andere vaardigheden dan het wielrennen. Denk aan anticiperen, de juiste banden(druk), obstakels, houding.

Bij de meeste gravelrides staat genieten van de natuur en de activiteit voorop en kom je een stuk minder verkeer tegen dan bij de gemiddelde wegrit. Tempo is minder van belang. Kortweg, meer avontuur!

We willen je zoveel mogelijk aan kennis en ervaring meegeven, zodat jij jouw persoonlijke fietsdoelen kunt gaan nastreven. Daarom werken we met kleine groepjes van maximaal 14 deelnemers. Dat betekent persoonlijke aandacht, veiligheid en vooral fietsplezier!

 • Rijlijn kiezen
 • Schakelen
 • Sturen
 • Remmen
 • (Vooruit)kijken
 • (Ontspannen) houding op de fiets
 • Kleding
 • Veiligheid (fiets, helm en bril).
Nu inschrijven voor €69
Tijdschema

Hoe ziet de dag eruit?

Om 10:00 uur start de clinic bij Restaurant de Thermiekbel. Hier wordt je bourgondisch ontvangen met koffie/thee/fris en iets lekkers. Ondertussen begint ook een korte uitleg over de clinic.

Vervolgens zoeken we met de groep wat mooie gravelpaden op voor de clinic. Dit neemt ongeveer drie uur in beslag (afhankelijk van weer en andere omstandigheden). In deze tijd zijn we niet non-stop aan het fietsen, maar doen we oefeningen afgewisseld met stukken fietsen (het is dus niet alsof je 70km gaat fietsen in deze drie uur).

Eenmaal gefinisht sluiten we de clinic feestelijk af met een lekkere lunch. Een mooie gelegenheid om je vers aangeleerde vaardigheden nog eens door te nemen. En natuurlijk om je wilde fietsplannen met elkaar te delen!

Nu inschrijven voor €69
De innerlijke fietser wil ook wat

Arrangement

 • Bourgondische ontvangst met koffie/thee/fris en iets lekkers
 • Clinic van gediplomeerde en ervaren trainer
 • Maxim sportvoedingspakket voor onderweg
 • Na de finish een hamburger (vega opties) met een biertje of ander drankje
 • Gereserveerde plek op het terras, bij goed weer
Nu inschrijven voor €69

Inschrijven

Deze launch clinic heeft geen open inschrijving. Deelnemers zijn winnaars van onze openingsactie in maart/april.

Grote en kleine letters

Huisregels

Veiligheid

Veiligheid staat in onze clinics voorop. Het dragen van een helm is verplicht.  Zorg dat je fiets in deugdelijke staat is.

Zowel NLTR Personal als de wielertrainer kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele schade, ontstaan uit valpartijen, toegebracht aan anderen.

Deelname is geheel op eigen risico.

Verkeersregels

Deelnemers aan de tochten van NL Tour Rides zijn verplicht zich als reguliere verkeersdeelnemer te gedragen en zich aan de wegenverkeerswet te houden

Fiets attent en doe rustig aan; bederf deze rit niet voor mededeelnemers en organisatie en voorkom ongelukken!

Annuleren

Annuleren kan kosteloos tot 30 dagen voor aanvang van het evenement. Neem contact met ons op, dan ontvang je het volledige aankoopbedrag retour.

Voor annuleren binnen 30 dagen voor aanvang van het event, moeten we kosten in rekening brengen. Je ontvangt dan 50% van het aankoopbedrag retour.

Contact

Vragen over deze clinic?

Gegevens

Datum:
8 mei 2022
Tijd:
10:00 - 14:00
Evenement Categorie:

Organisator

NLTR Personal

Locatie

Restaurant de Thermiekbel
Apeldoornseweg 203
Arnhem, 6816 SM
+ Google Maps
Telefoon
+31(0)264455450
Bekijk de site van Locatie